недеља, 14 априла

Радници Јуре раде у прегрејаним халама, забрањена им употреба климе

У Јури у Нишу, која има око 2.700 запослених, није дозвољено коришћење клима уређаја, па ни у време актуелног топлотног таласа, када је у хладу измерено више од 35 степени, рекли су неки од радника те компаније.

Они су казали да су све хале прегрејане и они принуђени да раде у мокрим мајицама и шорцевима, али да пословодство не реагује на петицију којом су тражили да се климатизација укључи.

„Ове године, клима уређаји, које иначе постоје, нису укључени ниједном. Већ после 10 или 11 сати у халама је пакао, па смо сви у мајицама, које су гола вода. Стварно је тешко, има међу нама и људи лошијег здравља. Још никоме није озбиљније позлило, али је врло могуће да се то догоди“, рекли су данас неки од радника нишке Јуре, који желе да сачувају анонимност.

Саговорници су казали да су запослени почетком прошле седмице потписивали петицију да се укључе расхладни уређаји, која је „убачена у кутију за приговоре“, али да до сада она није имала икаквог ефекта.

И лидери различитих фабричких погона су прошле суботе поручили да су спремни да зауставе производњу уколико се хале не расхладе, али се још увек ништа није догодило, додали су.

„Чланови Савета радника разговарали су са представником пословодства, Корејанцем, али он им је рекао да свако коме се не свиђа што климе нису укључене ‘може да иде кући’. Поједини менаџери, наши људи, чак су казали да смо ‘до јуче скупљали сено, а сад ето хоћемо климу’. Једино право решење је заустављање производње, али за тако нешто сада не постоји капацитет, а онај ко би то покренуо био би кажњен“, рекли су радници.

Инспекција рада при овом Министарству до сада је више пута контролисала услове у Јури, те сваки пут оценила да компанија послује у складу са законом, а да су њени пропусти минимални.

Запослени су, међутим, тврдили да им се, између осталог, ограничава одлазак у тоалет и препоручује ношење памперс пелена, прети отказом у случају трудноће и болести, прекида радни однос када покушају да формирају синдикат, забрањује синдикално деловање, те да су изложени злостављању и мобингу.

Извор нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.