петак, 19 априла

ПЕШИЋ ОКУПИО РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ: На списку Бјелица, Теодосић и Марјановић

КОШАРКАШКА репрезентација Србије почела је овог понедељка припреме за квалификационе мечеве за Светско првенство, а селектор Светислав Пешић објавио је шири списак играча на које рачуна.

Званичан старт припрема биће 23. јуна, а до тада ће шеф стручног штаба и његови сарадници ће радити са играчима који су раније завршили сезону и којима је потребан увод у максималне напоре такмичарског ритма у квалификацијама.

На списку се налази и Немања Бјелица који је тек недавно окончао сезону у којој је са Голден Стејтом освојио НБА лигу. Из најјаче лиге на свету ту је и Бобан Марјановић, а свакако међу именима је и капитен Милош Теодосић.

Пешић се одлучио за следеће играче: Алекса Аврамовић, Алекса Ускоковић, Алекса Новаковић, Огњен Јарамаз, Данило Анђушић, Милош Теодосић, Вања Маринковић, Дејан Тодоровић, Немања Дангубић, Урош Трифуновић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Балша Копривица, Бориша Симанић, Марко Јагодић-Куриџа, Филип Петрушев, Душан Ристић, Марко Пецарски, Бобан Марјановић, Никола Јовић.

„Орлови“ у суботу 25. јуна путују за Ниш где ће наставити са припремама. У среду, 29. јуна, репрезентација иде за Ригу, где ће 30. јуна играти против Летоније. Након утакмице, Србија се враћа у Ниш где ће 3. јула од 21 час дочекати репрезентацију Белгије у дворани „Чаир“.

Србија после четири утакмице заузима прво место у групи са учинком 3-1, колико има и Летонија. Белгија је на 2-2, а Словачка је уписала сва четири пораза.

Извор новости.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.