недеља, 14 априла

Осми Форум младих научника промовише младе математичарке

Хуманитарна огранизација “Нађи Раула” из Ниша уз подршку Стартуја организује осми Форум младих научника који ће се одржати у уторак, 10. маја 2022. године са почетком од 11:30х у свечаној сали Универзитета у Нишу.

Forum mladih naučnika

Овогодишња тема Форума младих научника је “Даме у математици, мислите да је немогуће?” Слоган овогодишњег форума је “И ја имам право” а идеја организатора је да пошаљу поруку о важности равноправности дама у матетматици.

Теодора Обрадовић и Ана Митић, средњошколке из Ниша, гимназијалка из Куршумлије Јана Драговић и матуранткиња Математичке гимназије у Београду Миља Јовановић дискутоваће са публиком на тему жена у математици.

„Идеја овогодишњег Форума јесте промоција девојака у математици. Када смо одлучивали о теми самог Форума, мотивисале су нас речи чувене математичарке Марјам Мизаркани. Са сигурношћу могу рећи да смо одабрали четири хероине, праве младе математичарке.’’ – истиче Јован Милић оснивач Форума младих научника.

Присуство овом догађају је могуће уз претходну пријаву на сајту хуманитарне организације ,,Нађи Раула’’. Сви заинтересовани су позвани да посете и подрже догађај.

Традиција Форума је да сваке године одређена држава представља свој образовни систем, ове године је то Србија.

Извор наисусинфо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.