четвртак, 18 априла

Одржана комеморација потпуковнику Дејану Станојевићу који је погинуо у мисији УН у Конгу

У Дому Војске Србије у Нишу данас је одржан комеморативни скуп у спомен потпуковнику Дејану Станојевићу који је трагично настрадао у паду хеликоптера у Демократској Републици Конгу.

Održana komemoracija potpukovniku Dejanu Stanojeviću koji je poginuo u misiji UN u Kongu 1

Начелник Оперативне управе Генералштаба војске Србије Желимир Глишовић истакао је да је потпуковник Станојевић својим врлинама дао немерљив допринос војсци Србије, саопштило је Министарство одбране.

„Војска Србије ван граница отаџбине упућује само најбоље, оне који ће нашу војску, државу и народ представљати у најбољем могућем светлу, у најтежим могућим околностима“, рекао је Глишовић.

У име колега из јединице од Станојевића се опростио командант Другог батаљона за електронска дејства потпуковник Бојан Коцић.

 

Комеморацији су присуствовали чланови породице потпуковника Станојевића, колеге и пријатељи као и начелник Генералштаба војске Србије Милан Мојсиловић.

Потпуковник Станојевић је рођен 22. децембра 1979. године, а у војсци Србије је био од 28. септембра 2002. године.

Погинуо је 29. марта у паду хеликоптера приликом реализације редовног задатка извиђања из ваздуха у мисији УН у Конгу.

Војска Србије је његовим одласком изгубила часног припадника, врсног старешину и експерта јединица за електронска дејства, наводи се у саопштењу.

Током богате војничке каријере више пута је награђиван и похваљиван, а иза себе је оставио супругу и двоје малолетне деце.

 

Извор  Данас

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.