субота, 20 јула

Нишвил бенд на „Балкан трафик“ фестивалу у Бриселу

Састав Нишвилле јазз фестивала наступиће вечерас, 29. априла на фестивалу „Балкан Трафик“ (https://www.balkantrafik.com/  ) који се крајем ове седмице одржава у Бриселу. Овај наступ се одржава и у склопу пројекта „Roma Jazzing Europe – ROJAZE“, подржаног од ЕУ фонда „Креативна Европа“, а који окупља младе музичаре из Француске, Белгије и Србије.

На Балкан Трафик фестивалу ове године наступају и: Горан Бреговић, интернационални састав „Balkan Jazzovic“, који чинеТеодоси Спасов, Васил Хаџиманов, Натхан Даемс, Оливер Јосифивски, Александар Петров и Симон Лелеуџ; такође интернационални састави „Раста Зенеца фт. Ампаро Rasta Zeneca ft. Amparo Sanchez & Yuri Gurzhy“ и „The last original Balkan All stars“….као и многи други светски музички састави са ширег подручја Балкана.

После наступа у Бриселу, цела екипа пројекта одлази у Француску где ће пројекат РОЈАЗЕ бити представљен и на фестивалу „„Welcome in Tziganie“ у Сеиссану., где су хеадлинери „Гипсy Кингс“

Бонус наступ за „Интернационални дан џеза“

У склопу Балкан Трафик фестивала у Бриселу, двадестечетворо младих музичара из Белгије, Француске и Србије – учесника првог циклуса РОЈАЗЕ пројекта, обележиће још једним фестивалским наступом, у суботу 30. априла – „Интернационални дан џеза.“ Осим овим програмом, Нишвилле ће Интернационални дан џеза обележити и у Нишу наступом састава „Thursday Reading Club“ у 13 сати испред Нишвил јазз музеја у нишкој Тврђави.

Извор нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.