субота, 20 јула

Нишка „Пчелица“ због истека рока бацила 200 килограма ,,Плазма“ кекса

Предшколска установа „Пчелица“ у Нишу, која брине о 6.500 малишана, наложила је да се баци скоро 200 килограма кекса „плазма“, коме је ових дана истекао рок, иако је још током маја прошле године тај слаткиш донирао селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

Да је кексу истекао рок примећено је тек кад је пре два дана стигао у вртиће у Нишу, али га малишани нису јели.

„У више обданишта у граду допремљена је та „плазма“, али су, на срећу, сервирке виделе да је рок истекао и одмах су обавештени надлежни. Тада је утврђено је да рок трајања истекао за 160 килограма кекса, око 60 кутија, али је јуче у складишту пронађено још 20 кутија тог истог кекса“, каже за Данас извор из „Пчелице“.

Он се запитао „каква се порука шаље јавности, родитељима и деци“.

„У времену кад је велика криза, ми се понашамо бахато и бацамо храну. Овде је реч о бахатости и нераду. Како магационер и радници у кухињи нису видели кекс који је стајао скоро годину дана. Срам0та, велика срамота“, казао је извор Данаса.

Милена Анђелковић, мајка девојчице која похађа један од државних вртића у Нишу, непријатно је изненађена чињеницом да се само пуком случајношћу кекс коме је истекао рок трајања није дао деци.

„Знам да им стално дају да једу „плазму са млеком“. Деца то воле да једу, сад се питам можда су им већ давали да једу кекс са истеклим роком трајања“. Увек сам мислила да су у „Пчелици“ озбиљнији и да је моје дете сигурније у државном вртићу у односу на приватне, али више нисам сигурна“, огорчена је ова мајка.

Пикси је маја поклонио три тоне кекса „Пчелици“ и другим дечјим установама, али се не зна како је распоређен, као и да ли су те установе већ утрошиле ту „плазму“.

Новинарка Данаса је контактирала директорку „Пчелице“ Светлану Митић у жељи да од ње добије одговоре ко је надлежан за овај огроман пропуст, као и да ли ће одговорни бити кажњени, али нам је она одговорила да је „на семинару и да ће нам се јавити“.

До објављивања текста директорка нам се није јавила.

Међутим, секретарка „Пчелице“ Марија Јанковић нас је позвала, по налогу директорке, и рекла нам да је већ покренут дисциплински поступак против свих запослених који се налазе у ланцу за дистрибуцију хране.

„Сви радници дају изјаве и изјашњавају се о овом случају. Биће утврђена одговорност сваког од њих, и против њих ће бити покренути дисциплински поступци према Закону у предшколском васпитању и образовању“, рекла је Јанковић.

Она је напоменула да директорка Митић „страшно инсистира на провери хране која се даје деци, те је увела да сервирке и тријажне сестре мора да проверавају сву храну коју добију“.

„То је разлог што је на време спречено да се деци да тај кекс да једу. На срећу, деца нису била угрожена“, казала је она.

У вртиће „Пчелице“ уписано 6.500 деце

Предшколска установа „Пчелица“ у свом саставу има 26 вртића у Нишу и појединим селима у околини, у која је уписано више од 6.500 деце. На листи чекања је увек око 1.500 малишана.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.