недеља, 14 априла

НЕМА ПОМИЛОВАЊА, СЛЕДИ СМРТНА КАЗНА! Лидер Доњецка оштро о страним плаћеницима – „То су били монструозни злочини“!

Шон Пинер, његов сународник Ејден Ејслин и Мароканац Садун Ибрахим проглашени су кривима за деловање као страни плаћеници и за покушај преузимања власти силом у Доњецкој Народној Републици.

Британски држављанин, Шон Пинер у четвртак је осуђен на смрт пред судом у Доњецку, након што се борио на украјинској страни, а пре него што ће му бити изречена пресуда он је издао оштро упозорење за све странце који можда размишљају да се придруже борби против руских трупа: “Не улазите у рат који стварно не разумете”.

Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин је навео да неће бити помиловања за стране плаћенике иако је било најава да би тако нешто могло да се деси. На почетку суђења, он је њихова дела окарактерисао као „монструозне злочине против човечности“.

„Што се тиче потенцијалне размене, помиловања и других ствари, у овом тренутку нема предуслова за такво размишљање. Имали су суђење, добили су право на одбрану и имали су адвокате…

Њихова кривична дела могу се окарактерисати као најстрашнији злочини. Било је лако предвидети да ће бити осуђени на смртну казну. Моје мишљење је да се овакве казне изричу онима који су дошли да убијају цивиле за новац“, рекао је Пушилин.

Према наводима западних сила, цео процес оцењен је као „фарса и срамота“ јер се није појавило пет кључних сведока према чијим речима су тројица плаћеника окривљени.

Ејсленова жена Лариса Пинер је рекла да он и Пинер „нису, нити су икада били плаћеници“.

„Они су живели у Украјини када је рат почео и служили су као припадници украјинске војске, род пешадија. Сматрају да би требали да их третирају са поштовањем као и сваког другог заробљеника рата“, навела је породица у свом саопштењу.

Извор београд.ин

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.