недеља, 14 априла

Након обдукције Зукорлић сахрањен у дворишту џамије у Новом Пазару

Бивши председник Странке правде и помирења (СПП) и санџачки муфтија Муамер Зукорлић укопан је, након обављене обдукције, у харему Алтун-алем џамије у Новом Пазару, објавио је радио Сто плус.

Његово тело раније данас је ексхумирано из гробља у селу Орље по налогу Вишег суда у Новом Пазару, на предлог Вишег тужилаштва које спроводи истрагу како би се утврдио тачан узрок смрти.

Укопу у харему Алтун-алем џамије присуствовали су чланови породице, имами и верници који су изучили дове (упутили молитве).

Његов син Усаме Зукорлић поручио је након укопа да су „још једном испратили вођу“ и да су „његовом смрћу остали јетими (сирочићи)“.

„Твојих 30 јетима неће одустати од твог пута, колико год буде било тешко и на шта год наишли. Ми смо данас овде, у овом историјском тренутку, а због овога што се дешава ових дана последице ће се осећати у наредних 100 година“, казао је Усаме.

Он је поручио да породица не зна узрок смрти муфтије, али да знају да је „својим животом и деловањем шехид“.

„Од данас, како наш народ буде понео бајрак муфтије од тога ће зависити да ли ће вртоглаво напредовати или стрмоглаво пропасти“, истакао је.

Поновио је да је Муамер Зукорлић укопан у харему Алтун-алем џамије како би се испоштовала жеља народа која је, како је рекао, испред жеље породице и родитеља.

Усаме Зукорлић је почетком априла у обраћању јавности изнео информације да су анализе две иностране лабораторије показале да постоји сумња да је његов отац отрован.

Налазе, уз кривичну пријаву, је предао Републичком јавном тужилаштву које је предмет предало Вишем тужилаштву у Новом Пазару које га је задужило 11. априла.

У склопу истраге наложена је ексхумација и обдукција, чији би резултати требало ускоро да буду познати.

У читав процес били су укључени и експерти судске медицине из Београда, Сарајева и Хамбурга.

Муамер Зукорлић преминуо је изненада 6. новембра, у 51. години.

Извор н1.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.