недеља, 14 априла

Министарство одбране: Војска Србије није улазила на територију Косова

Министарство одбране саопштило је данас да Војска Србије није прелазила административну линију и није улазила на територију Косова и Метохије.

Министарство наводи „да приштинска администрација пласира дезинформације да је дошло до сукоба Војске Србије и косовске полиције“.
„Војска Србије за сада није прелазила административну линију и није ни на који начин улазила на територију Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу.

„Поводом великог броја дезинформација које у етар намерно пласира приштинска администрација и које се шире путем лажних налога на друштвеним мрежама и појединих интернет сајтова, а у којима се наводи како је тобоже дошло до некаквих сукоба Војске Србије и такозване косовске полиције, Министарство одбране саопштава да Војска Србије за сада није прелазила административну линију и није ни на који начин улазила на територију Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Подсећамо, после најаве Приштине да у понедељак почиње примена одлуке о пререгистрацији возила и личним картама, на северу Косова су на више локација постављене барикаде.

Косовска полиција саопштила је потом да је затворила прелазе Јариње и Брњак.

У северном делу Косовске Митровице раније јуче су се огласиле сирене за узбуну. Сирене су се чуле и у Зубином Потоку, као и у Лепосавићу.

Извор нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.