субота, 20 јула

Мештани нишког села Чамурлије настављају са блокадама у знак протеста због честих саобраћајних несрећа

Нишке Двери се придружују захтевима мештана нишког села Чамурлија за хитно побољшање безбедности саобраћаја на регионалном путу Ниш – Алексинац, код њиховог места, где се учестало догађају саобраћајне несреће.

Meštani niškog sela Čamurlije nastavljaju sa blokadama u znak protesta zbog čestih saobraćajnih nesreća 1

Грађани Чамурлије од 18. маја свако вече блокирају саобраћај на један сат у знак протеста због честих несрећа и дугогодишњег нерешавања саобраћајне сигнализације.

Учесници протеста наглашавају да на путу који пролази поред њиховог села нема ниједног знака да се наилази на насељено место, а нема ни пешачког прелаза до аутобуског стајалишта које је преко пута улаза у село, нити ‘лежећих полицајаца’.

Према њиховим речима, последњих година је због нерегулисаног саобраћаја погинуло дестак њихових мештана, а већи број је повређен.

Тамара Миленковић Керковић, потпредседница Двери и народна посланица, која је заједно са представницима те странке учествовала у једној од блокада, подсетила је да мештани нишког села Чамурлија “скоро годину дана преклињу надлежне” да ову локацију обезбеде најосновнојом саобраћајном сигнализацијом.

Ни Град, ни Секретаријат за комуналне делатности, енергетику и саобраћај, ни надлежно Министарство, а ни „Путеви Србије“ на ове молбе нису одгиоворили.

До сада су реаговали само “Путеви Србије”, али након што је пре десетак дана на овом необележеном и прометном путу тешко повређен дечак, најављујући “израду пројекта којиа ће потрајати“, казала је она.

„Градоначелницу Ниша Драгану Сотировски позивамо да након Шарм ел Шеика, Риксос ресорта и египатских плажа, хитно посети и Чамурлију, и заустави малтретирање и угрожавање живота мештана и њихове деце. Брзина којом се скидају кошеви са игралишта или прави паркинг крај нишких основних школа или ефикасност са којом се зором сече дрвеће са нишких тргова и јавних површина, биће драгоцена мештанима Чамурлије да им се хитно обележи пешачки прелаз и поставе ‘лежећи полицајци’ и препреке на необележеном путу којим њихова деца одлазе у школу“, рекла је Керкови’.

Она је казала да Српски покрет Двери и нишка организација тог покрета “не одустају од захтева за локалним изборима у Нишу јер је градска власт у дугогодишњем рату са интересима грађана и Града”.

Извор данас.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.