субота, 20 јула

Ловочувари затекли мушкарца у криволову са оружјем које није његово

Стручна ловочуварска служба Ловачког удружења Ниш у атару села Доње Власе затекла је лице са ловачком пушком које није имало дозволу за лов а касније је утврђено и да пушка није његова, кажу из Ловачког Савеза Србије.
Овакви догађаји нарушавају безбедност и стварају искривљену слику о лову, каже за Нишке Вести председник ЛСС Братислав Ћирковић који објашњава шта се десило минулог викенда.

„Приликом покушаја контроле од стране ловочувара затечено лице у криволову одбацује оружје (напуњно) и почиње да бежи. Ловоћувар је лице том приликом фотографисао. Обавештени су службеници Полицијске станице Палилула који су по налогу дежурног ОЈТ изашли на лице места и преузели оружје“.

На основу броја оружја идентификован је власник оружја али је том приликом утврђено да је власник раније преминуо а да је оружје украдено, каже Ћирковић који тумачи изјаве полиције.

„Даљим радом и обрадом достављених фотографија пронађено је лице које је спречено у извршењу криволова од стране ловочуварске службе а ради се о осумњиченом С.Т. из Ниша“, рекао је председник ЛСС.

Он тврди да су поднете три кривичне пријаве и то за крађу оружја, нелегално стављање у промет оружја и муниције и дело незаконит лов.

„Треба истаћи активну борбу корисника ловишта против незаконитог лова и срадњу са полицијом, како би очували фондове дивљачи и обезбедили стабилну популацију“, завршава Ћирковић

Извор нишкевести.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.