недеља, 14 априла

Љубиша Самарџић добија споменик у Нишкој Бањи

Да ће прослављени глумац Љубиша Самарџић осим улице која већ носи његово име добити и споменик на самом шеталишту у Нишкој Бањи, најавио је председник ове општине, Душан Живковић. Самарџић је део детињства провео управо у овој Бањи.

„Уз помоћ Удружења општина Бабушница, Бела Паланка и Нишка Бања успели смо да одвојимо средства за изградњу скулптуре која ће се налазити уз само шеталиште, а уз помоћ Града добијамо донацију 130 квадрата дечијег мобилијара који ће се налазити такође на шеталишту“, казао је Живковић.

Љубиша Самарџић познат је још по надимку Смоки. Рођен је у Скопљу, 19. новембра 1936. године, у рударској породици која је радила у руднику угља – Јелашница код Нишке Бање. Умро је у Београду, 8. септембра 2017. године у 81. години.

Одиграо је више од седамдесет филмова различитих жанрова, током готово тридесет година, глумио је главне и споредне улоге. Поред многобројних награда, за животно дело добија награду АВНОЈ (1988.), награду Павле Вујисић (1995.) и награду академије Иво Андрића (2005.) – за улоге у југословенској кинематографији.

 

 

 

Извор   Нишке Вести

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.