субота, 20 јула

КРАЉИЦА СРПСКЕ АТЛЕТИКЕ! Ризница медаља Иване Вулете: Од БРОНЗЕ у Москви, до КРУНИСАЊА у Београду

Ивана Вулета освајањем још једног светског злата још једном је потврдила класу и своје име дубоко урезала у историју српске краљице спортова.

Још као јуниорка, скромно и ненаметљиво, Ивана се са такмичења враћала са медаљама, а током више од деценије дуге каријере, па све до сада засијало је 12 одличја са највећих планетарних такмичења, од тога чак шест – златних!

Ова симпатична Зрењанинка пажњу целе планете скренула је 2013. године у Москви када се на СП окитила бронзом.

Године после тога биле су права берба одличја – 2014. је била плодоносна, на СП у дворани у Сопоту заузела је треће место, а на ЕП у Цириху исте године отишла корак даље – засијало је сребро.

Ivana Španović, OI, Rio 2016, Bronza

Године 2015. освојила је бронзу на СП у Прагу, а потом је дошло и прво, рекло би се дуго чекано злато. На највишем победничком постољу попела се на ЕП у дворани у Прагу.

Ivana Španović

Наставила је сјајним успесима и те 2016. На ЕП у дворани које се одржавало у Портланду освојила је сребро, док је на ЕП у Амстердаму Стари континент још једном захваљујући њој слушао химну Србије. У своју ризнинцу медаља уврстила је и ону олимпијску – из Рија се вратила са бронзом.

Београд ће 2017. памити по атлетском спектаклу и још једном Иванином злату. Пред домаћом публиком на ЕП најбоља српска атлетичарка још једном је обрадовала своју земљу.

Đorđe Balašević, Tetovaže, Ivana Španović, Tattu, Stihovi

Уследила је потпуна доминације Иване, некада Шпановић, а данас Вулете, па је на СП у дворани 2018. освојила злато, док је годину дана касније на ЕП у дворани у Глазгову такође засијала најсјајнија медаља.

Пред домаћом публиком, на СП у дворани у Београду, Ивана Вулета одбранила је злато.

Ivana Vuleta, Ivana Španović, Atletika, Svetsko Prvenstvo, Zlatna Medalja, Beogradska Arena

 

 

Извор Курир

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.