субота, 20 јула

Кобила упала у шахт, борба за живот трајала 4 сата

Несвакидашња незгода догодила када је кобила, која је вукла запрегу упала у отворени шахт дубок два и по метра, са којег је неко украо поклопац.

Инцидент се догодио поред коловоза у улици Димитрија Туцовића у Нишу, када се кобила из неког разлога узнемирила и кренула да иде уназад. Спотакла се и упала у шахт.

После чак четири сата борбе за њен живот кобила је спасена неповређена.

У акцији спасавања учествовали су чланови Удружења „Зоо планет“, коњичког клуба „Нониус“, власник коња и радници ЈКП „Медиана“ и специјални камион тог предузећа.

Душан Стојановић из Удружења „Зоо планет“ каже да су успели да кобилу извуку неповређену, иако је шахт веома дубок, а са отвором не већим од једног квадрата.

– Право је чудо како је прошла неповређена приликом пада. У шахту није било воде, већ су ту оптички каблови МТС-а, због чега су и њихови представници били позвани – објаснио је Стојановић, преноси Телеграф.рс.

Према његовим речима, да би несрећна животиња била извучена, морали су да користе специјалне траке за везивање великих животиња.

– Тони Илиески из Коњичког клуба „Нониус“ је сишао у шахт и везао је, а потом смо траке прикачили на дизалицу камиона, која се иначе користи за извлачење поџемних контејнера. Ми смо сви помагали у извлачењу и усмеравали траке да би кобила могла да се провуче кроз отвор. Била је невероватно мирна, није се ни мрднула за све време – казао је Стојановић.

Кобила, стара око две и по године, након спасавања враћена је власнику.

Извор нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.