субота, 20 јула

КАДА СТИЖЕ ПОМОЋ ДРЖАВЕ ОД 10.000 ДИНАРА: Ово су детаљи исплате, а новац добија велика група грађана

СТИЖЕ и нова новчана помоћ државе. После подршке свима који су запослени у здравству, држава је одлучила да финансијски помогне још један сектор у јавној управи.

КАДА СТИЖЕ ПОМОЋ ДРЖАВЕ ОД 10.000 ДИНАРА: Ово су детаљи исплате, а новац добија велика група грађана

По 10.000 динара за запослене у социјалним установама стиже у петак, потврдио је министар финансија Синиша Мали.

Како су рекли из кабинета министра, исплата ће бити у петак, а новац добијају запослени у установама социјалне заштите, односно неговатељице, васпитачице, запослени на одржавању хигијене… У питању су установе социјалне заштите, не и вртићи

Да ће наредних дана по 10.000 динара добити запослени у социјалним установама, најавио је пре неки дан и председник Александар Вучић.

Он је на рекао да ће та помоћ бити исплаћена васпитачицама, неговатељицама, куварицама… и осталим радницима у социјалним установама.

– Када смо давали здравственим радницима, нисмо дали за њих и то је наш дуг према њима – изјавио је Вучић.

Половином јануара сви запослени у здравству добили су по 10.000 динара, а од јануара су увећане и плате у јавном сектору за 7 до 8 одсто.

Стиже и 100 евра за младе

Право на нових 100 евра државне помоћи имају млади од 16 до 29 година. На листи оних који испуњавају услове биће практично сви који до краја маја напуне 16 година или они који до тада стекну држављанство Србије.

Новац ће бити исплаћен у јуну ове године и то у прва три дана месеца.

Уколико сте већ били пријављени за претходну помоћ од 100 евра коју је држава исплаћивала младима, нова пријава неће бити потребна. Изузетак су они који су у међувремену напунили 16 година или добили држављанство.

Пријава за остале биће између 16. и 31. маја. Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а цео процес је једноставан.

– Број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а ми ћемо у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне – рекао је недавно министар Синиша Мали.

Подсетимо, прва државна помоћ за младе од 100 евра почела је са исплатом 1. фебруара. Тада је новац добило око 1.017.000 младих.

 

 

 

Извор Новости.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.