петак, 19 априла

Хапшења због крађе бакра у Бору – полиција патролира, ископан ров

Недавно је на државном нивоу формирана Радна група за анализу стања безбедности имовине „Сербиа Зиђин Копер“, након чега су уследиле везане акције полиције на спречавању крађа бакра и хапшења појединаца код којих је пронађена украдена имовина „Зиђина“ у Бору.

Борска полиција је у три одвојене акције ухапсила четворицу осумњичених за крађу бакра из круга фабрике „Сербиа Зиђин Копер“.

Крађе су се дешавале и у току дана

Код њих је пронађено скоро 100 тона секундарног бакра укупне вредности око пола милиона долара.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Бору њима је, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа, одређено задржавање до 48 сати након чега су, уз кривичну пријаву, приведени тужиоцу.

„Недавно је на државном нивоу формирана Радна група за анализу стања безбедности имовине ‘Сербиа Зиђин копер’, па сам сигуран да су ове везане акције хватања скупљача бакра резултат њеног рада“, рекао је руководилац Сектора безбедности и здравља на раду Саша Перишић.

Полицијска управа у Бору добила је налог да радној групи коју је основао МУП Србије припреми одређене податке и извештаје, па је компанија по том основу успоставила тешњу интерну сарадњу са органима реда у Бору.

Та сарадња, поред осталог, подразумева свакодневне полицијске патроле између прве и друге смене, у време када се највећи број упада у круг компаније и догоди, али и насумично патролирање у току дана и ноћи.

Крађа код борске флотације

„Због тога, али и зато што смо дуж зида, којим смо пробали да заштитимо улаз у круг компаније из правца старог борског копа, ископали ров дубине и ширине пет метара, број упада у компанију коначно је смањен“, рекао је Перишић.

Генерални директор „Сербиа Зиђин копер“ Јиан Ксиминг упутио је писмо захвалности начелнику ПУ Бор Браниславу Стојадиновићу за подршку и помоћ у спречавању отуђења и проналажењу украдене „робе“.

„Правовремено и правилно поступање приликом спречавања отуђења робе, проналаска украдене робе и довођења одговорних пред лице правде одраз је ваше способности, ефикасне организације и високог професионализма када је сузбијање криминала у питању“, написао је Ксиминг.

Извор Ртс.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.