четвртак, 18 априла

Градска кућа организовала пријем за представнике градова Лом и Чирпан и представнике источног Сарајева и Тивта

Поводом славе ГО Пантелеј у Нишу бораве представници градова и општина из Источног Сарјева, Бугарске и Црне Горе. За њих је данас организован и пријем у Градској кући.

Градски већник Ненад Станковић истиче да је пријем организован јер се гости Пантелеја сматрају и гостима Града.

„Ту су људи из Источног Сарајева, са којима у септембру званично треба да потпишемо споразум о сарадњи. Ту смо разговарали о неким појединостима везаним са то. Ту су и представници Општине Тиват, а и са њима смо причали везано за сарадњу и организацију летова са нишког аеродрома. Ту су и наши пријатељи из Бугарске. Очекујемо да у наредним месецима буде отворен позив прекограничне сарадње, па да разговарамо о потенцијалним пројектима.”

Горан Божовић, потпредседник Општине Тиват, подсетио је да његова општина од прошле године има сарадњу са Градом Нишом.

“Као резултат те сарадње за сад имамо туристичку сарадњу и успостављену авио-линију од прошле године. Приближили смо становнике наших градова и општина. Од скоро смо успоставили сарадњу између ватрогасних друштава. Покушавамо у много области и има доста прилика да повежемо наше градове и општине. Надам се да се нећемо задржати на овој проистеклој сарадњи са ГО Пантелеј и на већ успостављеној сарадњи са Градом Нишом и да ћемо интензивирати сарадњу.”

Гост ГО Пантелеј је и Мирослав Лучић, заменик начелника Општине Источне Илиџе, једне од општина у Источном Сарајеву.

“Počastvovan sam što sam ovde povodom velikog praznika Opštine Pantelej, Svetog Pantelejmona, sa kojom imamo već uspostavljenu saradnju, koja će svake godine da se razvija, upotpunjuje, i zaista se radujemo što Opština Pantelej napreduje, kao i naša opština. Naše veze potiču još mnogo godina unazad. Ovo što sada radimo je neko formalizovanje”, rekao je Lučić, pa podsetio:

“Veze koje ima Republika Srpska sa Srbijom, odnosno naš grad i opština sa Gradom Nišom, Opštinom Pantelej i drugim opštinama, uspostavljena je još u onim teškim vremenima kad je pokojni doktor (Miodrag) Lazić došao i mnogo nam pomogao u smislu lečenja naših saboraca, i od tad je ta veza svakim danom bila sve jača. Pre dve godine smo nažalost izgubili doktora Lazu, a on je nešto što će zauvek osvetljavati naše odnose i podsticati dalju saradnju.”

On je otkrio i da će na trgu ovog grada biti postavljena bista doktoru Laziću.

Извор градскипортал018.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.