четвртак, 18 априла

Градоначелница Ниша кажњена са 6.000 динара због удеса службеним возилом

Прекршајни суд у Нишу казнио је градоначелницу Драгану Сотировски са 6.000 динара и два казнена поена због тога што приликом управљања службеном „шкодом суперб“ није држала безбедно одстојање, те дошло до судара.

Председник Прекршајног суда Мишел Марковић казао је да су истоветне казне изречене нишкој градоначелници Сотировски и другом учеснику у овом ланчаном судару, возачу И. Љ, који је наглим кочењем успорио кретање свог возила, иако је био дужан да то учини на начин да не омета друге учеснике у саобраћају.

Према његовом речима, И. Љ. је нагло закочио, а Сотировски, која није држала безбедно одстојање, ударила је у његово возило.

„Они су добили минималне казне предвиђене законом. За овај прекршај прописана је новчана казна од 6.000 до 18.000 динара“, рекао је Марковић за Јужне вести.

Саобраћајна несрећа се догодила 8. јуна прошле године, на путу Ниш- Сокобања, када је, по наводима Сотировски и Сталне конференције градова и општина, она путовала на радионицу у Сокобањи, у организацији СКГО.

Нишка полицијска управа је казала медијима да белешка о тој саобраћајној несрећи не постоји.

У опозицији су тврдили да штета на нишкој службеној „шкоди“ износи око 400.000 динара, а да је Сотировски приватним поводом путовала у Сокобању, где има у власништву неке апртмане и у којој живе њени рођаци.

Сотировски је за наш лист казала да је у Сокобања ишла службено, а да ће штету на „шкоди супер“ платити осигуравајућа кућа код које је возило каско осигурано.

Извор данас.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.