четвртак, 18 априла

Град величине ораха пола сата падао у околини Ивањице: „Морали смо да покривамо аутомобиле“ – У Новој Вароши обелело као да је пао снег

Снажно невреме праћено кишом и градом захватило је око 15 сати подручје месне заједнице Катићи, општина Ивањица. Према речима очевидаца град је падао око пола сата и у једном моменту био је величине ораха.

„Кренули смо на Мучањ и нисмо очекивали да ће нас дочекати ово. Небо се отворило и град је почео прво да пада слабим интезитетом након чега смо морали да покривамо наше аутомобиле јер је град достигао величину ораха“, испричао је Драган Маричић из Ивањице.

Јако олујно невреме праћено крупним градом током поподневних сати захватило је села на територији нововарошке општине. Већа материјална штета причињена је на пољопривредним усевима, али и на локалној путној инфраструктури.

„Само је ођедном кренуло да сипа, за пар минута све у дворишту је обелело као да је пао снег крајем новембра. Град је био величине јајета и веома јаког интезитета. Још увек нисмо отишли у баште да видимо колика је причињена штета“, испричали су мештани.

Извор телеграф.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.