четвртак, 18 априла

Џудисти Кинезиса најбољи у Србији

На Отвореном првенству Србије за сениоре, у конкуренцији 187 такмичара из 41 клуба, борци Џудо клуба Кинезис из Ниша освојили су 10 медаља и у укупном пласману заузели прву позицију, испред фаворита Црвене звезде и ОЏК Београда. Са две златне, пет сребрних и три бронзане медаље џудисти Кинезиса су још једном показали своју надмоћ у држави. Други представник Ниша, Џудо клуб Ниш освојио је две бронзане медаље.

Џудо клуб Кинезис најбољи на Првенству Србије за сениоре

У београдској дворани Шумице 17 такмичара Кинезиса су показали своје умеће, а њих десеторо је донело у Ниш медаље. Најсјајнији су били брат и сестра из Кикинде Немања и Невена Милић који су били најбољи у најнижим тежинским категоријама. Немања у категорији до 60 кг за сениоре, а Невена у категорији до 48 кг за сениорке.

Сребрне медаље освојили су Мина Пешић (до 48 кг), Павле Крсмановић (до 66 кг), Ђорђе Станојевић (до 81 кг), Александар Стојков (до 100 кг) и Игор Врачар (преко 100 кг). Бронзане медаље припале су Слободану Ђорђевићу и Дејана Волаша (у категорији до 73 кг), као и Михаилу Ћирићу (до 90 кг).

Екипу су поред татамија предводили тренери Никола Милошевић и Филип Нуркић, некадашњи успешни борци Кинезиса. Милошевић каже да је ово велики успех нишког клуба.

Наше амбиције су увек највише с обзиром на то колико су рада уложили сви у клубу да ово такмичење дочекамо најспреминији и поред свих потешкоћа. Ипак, бити први на сениорском Првенству Србије у оваквој конкуренцији је прави подвиг. Мислим да ћемо тек у времену које следи посатати свесни колико је ово велики успех. Екипа је млада, просек година је око 21 годину, и тек долази време у коме треба да постижу најбоље резултате. Потврдивши квалитет у земљи, очекујемо да ће наши борци одличне резултати поситизати и на турнирима у иностранству – рекао је Милошевић.

Са десет освојених медаља Кинезис је у укупном пласману заузео прву позицију, испред фаворизоване Црвене звезде (8 медаља) и ОЏК Београда (6 медаља).

Веома сам срећан због резултата и освојених медаља. Као неко ко се до недавно и сам такмичио, знам каква је сатисфакција кад ваш дугогодишњи рад преточите у резултат који остаје записан у аналима српског џудоа. Један податак јасно говори о квалитету тима, али и тренерског кадра: освојили смо медаљу у свакој од седам тежинских категорија у мушкој конкуренцији. Мислим да ће то тешко бити надмашено у будућности – рекао је Филип Нуркић, тренер.

Ниш је имао још једног представника на овом такмичењу пошто су се борили и такмичари Џудо клуба Ниш који су имали далеко слабији учинак. Они су донели две бронзане медаље пошто су трећа места заузели Алекса Николић (до 60 кг) и Милан Михајловић (до 90 кг).

 

Извор Јужне Вести

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.