субота, 20 јула

ДЕТАЉИ КРВАВЕ СВАДБЕ У АРИЉУ: Жена погођена у главу – откривено шта се дешавало пре трагедије

ЖИТЕЉ ариљског села Висока Д. Б. (34), осумњичен да је у суботу увече на свадбеном весељу под шатром активирао експлозивну направу ручне израде, чији је метални део погодио у главу К. С. (67) из Београда, а која је од задобијене повреде убрзо преминула, према незваничним информацијама, признао је полицији да је активирао такозвану прангију.

Њему је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Ужицу.

Према првим резултатима истраге, у тренутку трагедије, под шатром је било седамдесетак људи. Како би испоштовали обичај пуцања на весељу, неколико људи је отишло недалеко од шатре, на удаљености од око десетак метара. Ту су сипали барут у дугуљасту металну посуду, а затим су га активирали, највероватније, спорогорећим штапином. Посуду су окачили о дрво и потом је, по свему судећи, Д. Б. активирао направу.

Нажалост, део металне посуде пробио је платно шатре и погодио жену у главу док је стајала поред стола на коме је било много хране и пића. Она је у том тренутку пала преко стола. Сватови су одмах притрчали да јој помогну, али су видели да је реч о тешким повредама.

Неколико момака сместило је несрећну жену у аутомобил и кренули су ка Ариљу, а у исто време су позвали Хитну помоћ. На пола пута су се срели, али су лекари, нажалост, могли само да констатују смрт.

Извор новости.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.