недеља, 14 априла

Акција „Армагедон“, ухапшено 12 осумњичених због искоришћавања деце за порнографију

Полиција је ухапсила 12 особа у наставку акције „Армагедон“ због сумње да су извршиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију. Министар унустрашњих послова Александар Вулин истакао је да је „Армагедон“ трајног карактера и да никада неће стати.

Припадници МУП-а, СБПОК-а, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и подручних полицијских управа, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су 12 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, саопштio je МУП.

Хапшења у наставку акције

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је припаднике МУП-а и истакао да ће полиција наставити снажно да се бори против педофила, који ће увек бити прогањани и хапшени, преноси се у саопштењу МУП-а.

„Свако дете у Србији биће заштићено, а педофили и предатори ухапшени и послати на робију. Нећемо им допустити да повређују нашу децу, полиција ће се са њима обрачунати“, истакао је Вулин.

Нагласио је да је његов став по питању педофила јасан – да их треба осудити на доживотну казну затвора, како никада више не би могли да повреде ни једно дете.

Акција „Армагедон“, истакао је министар, трајног је карактера и никада неће стати.

Пронађени видео-клипови, фотографије и оружје

У акцији су ухапшени Д. Ђ. (1999) из Беле Цркве, Р. Т. (1952) из Бачке Паланке, М. М. (1980) из Велике Плане, А. С. (1989) из Зајечара, М. К. (1983) из Мајданпека, А. М. (1997) из Пожаревца, Д. Р. (1998) из Београда, И. М. (1981) из Кнића, А. С. (2000) из Обреновца, С. К. (1991) из Смедерева, У. С. (1994) из Ужица и С. В. (1989) из Неготина.

Пронађено оружје

Сумња се да су у дужем временском периоду, путем интернета, преузимали, сачували на интерним меморијама такозваних паметних телефона и хард дисковима рачунара, а такође, и делили садржаје настале искоришћавањем деце у порнографске сврхе.

Приликом претреса станова осумњичених, увидом у рачунаре и телефоне пронађена је: велика количина видео-клипова и фотографија, насталих искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације деце од пет до 14 година, као и друге фотографије и видео записи експлицитне злоупотребе деце у порнографске сврхе.

Код И. М. је пронађено гасно оружје и 92 метка различитог калибра. Против њега ће бити поднета и кривична пријава за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени у Посебно тужилашво за борбу против ВТК у Београду, закључује се у саопштењу МУП-а.

 

Извор Ртс.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.